Spring naar content

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging is een omvangrijk en ingewikkeld proces. Er doen zich tal van financiële en praktische vraagstukken voor en natuurlijk spelen ook emoties vaak een rol.

Bedrijfsopvolging met aandacht voor alle belangen en emoties

De overdracht vraagt daarom om een zeer zorgvuldige voorbereiding. Bij bedrijfsopvolging gaat het allereerst om de belangen van u als ondernemer en om de belangen van uw bedrijf. Wat zijn uw toekomstplannen en wat is ervoor nodig om die plannen te realiseren? Natuurlijk wilt u de toekomst van uw onderneming borgen, zodat het blijft voortbestaan. In al deze complexiteit is het fijn als een onafhankelijke en deskundige adviseur je bijstaat en u helpt bij alle vragen die zich gaan voordoen. Het team van Newtone staat voor u klaar!

Waarom advies over bedrijfsopvolging door Newtone?

 

  • Hulp bij alle vragen: als multidisciplinair team ondersteunen we je bij álle vraagstukken die zich voordoen bij bedrijfsopvolging. Alle specialismen onder één dak, dat is wel zo prettig.
  • Oog voor alle belangen en emoties die zich voordoen bij bedrijfsopvolging. Onze adviseurs hebben veel ervaring en bieden je graag een luisterend oor gedurende het proces.
  • Bedrijfsoverdracht goed geregeld: met een deskundig advies weet je zeker dat je je bedrijf goed overdraagt en alles zorgvuldig is geregeld. Het voorkomt vervelende verrassingen en problemen achteraf.
  • Gespecialiseerd in het familiebedrijf, het mkb en mkb+: onze specifieke kennis en ervaring zetten we in om de bedrijfsopvolging optimaal te begeleiden.

Advies over bedrijfsopvolging

Bij bedrijfsopvolging krijgt u te maken met een breed scala aan vraagstukken. Newtone helpt u met een compleet advies over bedrijfsopvolging, met aandacht voor alle aspecten. U krijgt één vast aanspreekpunt, maar wordt bijgestaan door een multidisciplinair team van specialisten. Samen zorgen we ervoor dat de overdracht van uw bedrijf zo goed mogelijk wordt voorbereid en uitgevoerd.

Een team van specialisten begeleidt de bedrijfsopvolging

Financiering van de bedrijfsoverdracht, juridische vragen, de fiscale structuur, vragen over inkomsten- en schenkbelasting, vragen met betrekking tot HRM: dit en nog véél meer komt aan de orde bij een bedrijfsoverdracht. Als fullservice dienstverlener helpen we u bij alle vraagstukken die zich voordoen, met oog voor zowel zakelijke als persoonlijke belangen en gevoeligheden die binnen de familie kunnen spelen. Financieringsspecialisten, bedrijfsadviseurs, juristen, advocaten, accountants, fiscalisten. HRM-adviseurs en zelfs de notaris: u vindt bij ons alles onder één dak. Zodat u op ieder moment in het proces wordt bijgestaan door een ervaren specialist.

Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR of BOF) is een belastingvrijstelling van schenk- of erfbelasting voor ondernemingsvermogen. De bedrijfsopvolgingsfaciliteit is behoorlijk ruim, maar staat helaas al langere tijd onder druk. Versobering of zelfs afschaffing is in de toekomst niet uitgesloten, maar vooralsnog is de bedrijfsopvolgingsregeling toe te passen. Graag adviseren onze fiscale specialisten hoe u deze fiscale faciliteit optimaal kunt benutten.

Onze adviseur staat voor u klaar in regio