Spring naar content

Bedrijfsovername

Een succesvolle bedrijfsovername vraagt om een doordacht plan van aanpak. Samen voor het beste resultaat bij bedrijfsovername: ontdek onze corporate finance expertise.

Expertise en toewijding

Gaat u een bedrijf kopen of verkopen? Bij een bedrijfsovername spelen er vele belangen. U wilt de beste deal, aan welke kant van de tafel u ook zit. En voor welke financiering kiest u als u een bedrijf gaat overnemen? Ons Corporate Finance team wijst u de weg. Zodat u achteraf terug kunt kijken op een succesvolle bedrijfsovername.

De juiste keuze bij bedrijfsovername

 

  • Gespecialiseerd in financiering bij bedrijfsovernames: onze financieringsspecialisten staan u bij.
  • Overname binnen de familie? Onze corporate finance specialisten staan voor u klaar.
  • Of u nu een bedrijf gaat kopen of verkopen, we begeleiden u van A tot Z. Met alle aandacht die nodig is.
  • Met het juiste gevoel voor verhoudingen en belangen gaan we samen met u voor de beste deal.

Geen bedrijfsovername is hetzelfde

Bij een bedrijfsovername komen vele onderwerpen kijken. Bovendien is iedere bedrijfsovername uniek. Misschien staat u op het punt als ondernemer een bedrijf te kopen, of wilt u uw bedrijf juist van de hand doen. Het kan een vreemd bedrijf zijn, of gaan om bedrijfsopvolging binnen de familie. Alle situaties hebben één ding gemeen: het moet zorgvuldig gebeuren. Newtone begeleidt u in het gehele proces.

Bedrijfsovername: een bedrijf kopen

Bent u van plan een bedrijf te gaan kopen? Bijvoorbeeld omdat u wilt groeien, een start wilt maken middels een management buy-in of omdat het familiebedrijf vraagt om een opvolger? Dan is het goed om te weten dat een bedrijfsovername een lang proces kan zijn dat veel aandacht en tijd van u vraagt. Wij helpen u de zaken op orde te brengen en bekijken de overname vanuit meerdere perspectieven. Met als doel: een succesvolle bedrijfsovername voor beide partijen.

Als u uw bedrijf wilt verkopen

Staat er een bedrijfsovername voor de deur waarbij u de verkopende partij bent? Dan wilt u natuurlijk de beste deal. Een gedegen en objectieve waardebepaling is hierbij dan ook erg belangrijk. Ook kunt u bij ons terecht voor advies over onder andere de overnamestructuur, met aandacht voor fiscale gevolgen van de bedrijfsoverdracht.

Specialistisch team van overname experts

Een bedrijfsovername omhelst meer dan alleen het vinden van een passende bedrijfsfinanciering. Daarom staan er naast onze financieringsspecialisten en corporate finance adviseurs, waar nodig ook belastingspecialisten, juridische experts en bedrijfsadviseurs voor u klaar. Als een geolied team werken we samen om de aankoop of verkoop van een bedrijf succesvol te maken.

De juiste financiering voor uw bedrijfsovername

Bij de financiering van een bedrijfsovername komt veel kijken. We helpen u op weg met een stappenplan dat u helpt de verschillende hordes te nemen. We kijken naar de diverse financieringsmogelijkheden, zoals een banklening, een microkrediet, investeerders en bijvoorbeeld crowdfunding. Misschien heeft u eigen vermogen dat u wilt inzetten bij de bedrijfsovername, of moet u het juist zonder eigen vermogen stellen. In alle gevallen kijken we naar wat de beste optie is in uw situatie.

Bij sommige vormen van financiering van een bedrijfsovername is er sprake van een langdurige financiële relatie met de verkopende partij. Bijvoorbeeld om een vervroegde of versnelde overname mogelijk te maken waar u als koper én verkoper allebei baat bij hebben. Deze langdurige financiële relatie vraagt om een goede vastlegging, zodat bijvoorbeeld leeftijd of emotionele betrokkenheid geen moeilijkheden kunnen veroorzaken in de toekomst. Is dit op uw situatie van toepassing? Ook dan helpen we u graag. We adviseren u over de te bewandelen route, nemen alle juridische en financiële aspecten zorgvuldig met u door en bereiden u voor op een succesvolle bedrijfsovername, ook voor de lange termijn.

Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio
Services binnen corporate finance

Bekijk hieronder onze volledige corporate finance dienstverlening

arrow_back
arrow_forward