Spring naar content

ESG & duurzaamheid

Als ESG partner inspireren, activeren en ondersteunen we jouw organisatie bij het realiseren van duurzame kansen en ambities. Met een pragmatische en bewezen aanpak helpen onze adviseurs en experts je bij het toekomstbestendig maken van jouw organisatie.

ESG en Duurzaamheid

Samen positieve impact maken op ESG-gebied

Met Newtone bent u verzekerd van een betrouwbare ESG-partner met verstand van zaken. Van strategisch advies over circulaire business modellen, tot expertise over co2-voetafdruk en levenscyclusanalyses (LCA). Maar ook op sociale thema’s zoals inclusie en mensenrechten. Wilt u verantwoord ondernemen, ziet u kansen op het gebied van duurzaamheid of heeft u te maken met de CSRD-regelgeving? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

ESG-dienstverlening

In onze dienstverlening onderscheiden we organisaties en bedrijven die zelf CSRD-plichtig zijn, bedrijven die vanuit hun keten met CSRD vraagstukken te maken hebben én degene die ESG ambities hebben. In alle gevallen staan gedreven, enthousiaste ESG adviseurs en experts voor je klaar met korte lijnen naar collega’s met andere expertises binnen onze organisatie of het platform Green by Blue, dat zich volledig bezig houdt met CSRD-rapportages.

Stappenplan: ESG ambitie gedreven

In de praktijk merken we dat ondernemers het lastig vinden om het overzicht te krijgen van het ESG-speelveld en zijn er vragen zoals:

  • Hoe begin ik met ESG?
  • Wat is ESG en wat betekent het voor ons bedrijf?
  • We zijn al best duurzaam, maar hoe pluk ik daar de vruchten van?
  • Waarom zou ik met ESG beginnen?
  • Wat zijn de risico’s als ik niet met ESG start?

Om het overzicht te krijgen hebben we een handig ESG-stappenplan voor u. Bij welke stap staat u?

Stap 1. Ontdek waarom ESG interessant is en wat het u kan brengen
Stap 2. Bepaal waar u staat
Stap 3. Stel een ESG strategie vast
Stap 4. Vertaal deze strategie naar bedrijfsvoering en business
Stap 5. Communiceer en rapporteer

‘A walk in the park?’. Onze ervaring leert dat de praktijk weerbarstiger is. Daarom ondersteunen we u graag bij elke stap die u zet. Als we zien dat kleinere stappen nodig zijn, dan passen we ons tempo en onze diensten daarop aan. Altijd gericht om u verder te helpen.

Stappenplan: CSRD-plichtig

Veel bedrijven krijgen indirect te maken met de CSRD-regelgeving, omdat er vanuit de keten vaak een CSRD-plichtig bedrijf is die informatie nodig heeft. Een klein deel van de organisaties en bedrijven is vanaf 2025 zelf verplicht om te rapporteren over ESG wanneer zij voldoen aan twee van de volgende drie criteria:

> 50 miljoen omzet
> 250 medewerkers
> 25 miljoen balanstotaal

Om u klaar te stomen voor een betrouwbare en gedegen CSRD rapportage hebben we een stappenplan dat u hierin begeleidt:

Stap 1. Introductie van CSRD
Stap 2. CSRD assessment, hoe ver je bent u?
Stap 3. CSRD analyses, van stakeholders tot een dubbele materialiteitsanalyse
Stap 4. Bepalen CSRD-strategie met een roadmap
Stap 5. Implementatie
Stap 6. Rapporteer en communiceer

Wat kan ons ESG-team nog meer bijdragen?

We helpen u uiteraard ook graag op andere wijze vooruit. Met de ESG-adviseurs van Newtone profiteert u van de volgende voordelen:

  • Verrijk uw kennis met onze ESG Academy
  • Haal extra ESG capaciteit in huis met onze ESG adviseurs
  • Ook vragen over elektrificeren, energietransitie, diversiteitsvraagstukken, circulaire verdienmodellen en subsidies voor verduurzaming kunt u bij ons terecht.
Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio
Vraagstukken

Vraagstukken rondom ESG & duurzaamheid

Als klant loopt u tegen vraagstukken aan die een integraal advies vereisen. Deze thema’s vliegen wij multidisciplinair aan. Bekijk hiernaast de vraagstukken die naast ESG & duurzaamheid adviezen, ook inzichten vanuit onze andere specialisten vereisen.

arrow_back
arrow_forward

Services binnen ESG & duurzaamheid

Bekijk hieronder onze volledige ESG & duurzaamheid dienstverlening. 

WET & REGELGEVING

Wet- en regelgeving met betrekking tot ESG & duurzaamheid

Wij snappen als geen ander dat u constant te maken krijgt met (veranderende) wet- en regelgeving. Wij kijken samen met u naar de actuele situatie.

Fiscale kerncijfers
Download hieronder de fiscale kerncijfers van 2023-2024. Lees verder
Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)
Een bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf is een complexe aangelegenheid en brengt ook de nodige kosten met zich mee. Dankzij de bedrijfsopvolgingsregeling kunt u uw onderneming fiscaal vriendelijk overdragen aan een erfgenaam. Lees verder
Excessief lenen DGA
Actueel advies over de Wet excessief lenen: wat kan er wel en niet en hoe bereidt u zich als DGA voor op de peildatum van 31 december 2024? Lees verder
Horizontaal toezicht
Horizontaal toezicht is een hulpmiddel voor de Belastingdienst om haar controletaak uit te oefenen. Sleutelwoord is “samenwerking”. Lees verder
Turboliquidatie
Als ondernemer kunt u in een situatie belanden waarbij u – vanuit diverse redenen – ervoor kiest om uw bedrijfsactiviteiten te beëindigen. Een van deze routes is turboliquidatie. Lees verder
Transfer pricing
Doet u zaken met (buitenlandse) groepsonderdelen binnen uw onderneming? Dan heeft u ook met transfer pricing te maken. Lees verder
CSRD en ESG-wetgeving
Tijdig voorbereiden op CSRD en ESG-wetgeving levert een waardevolle voorsprong op. Lees verder
KLANTVERHALEN

Voor deze toekomstmakers maakten we al impact

Lees hoe onze klanten de samenwerking met de ESG en duurzaamheid specialisten van Newtone ervaren.

arrow_back
arrow_forward

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.