Spring naar content

Reorganisatie herstructurering

Een reorganisatie of een financiële herstructurering kan uitkomst bieden als zaken niet zo goed lopen. Ook een onstuimige groei of organisatorische redenen kunnen aanleiding zijn voor een reorganisatie.

Met vertrouwen richting de toekomst

Wat de reden ook is om reorganisatie-advies in te winnen, onze specialisten begeleiden u bij het gehele traject. Vanuit een multidisciplinaire aanpak helpen we u met een nauwkeurige analyse en een helder advies. We beoordelen de structuur, kijken welke kosten u kunt verlagen, voeren eventueel onderhandelingen met financiers en andere crediteuren, brengen in kaart wat de gevolgen van de reorganisatie zijn voor uw medewerkers en adviseren indien nodig over een sociaal plan. Met een duidelijk stappenplan helpt ons team van specialisten u bij de reorganisatie van uw bedrijf. Zodat u de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Onze specialisten begeleiden u bij de reorganisatie

 

  • Alle benodigde specialisten onder één dak om uw bedrijf voor te bereiden op de toekomst.
  • Uiterst zorgvuldig en met aandacht voor de risico’s handelen we snel en pragmatisch.
  • Alles onder één dak: ook ons insolventieteam met eigen curatoren staat tot uw beschikking.
  • Begeleiding in het gehele reorganisatietraject, met één vast aanspreekpunt voor al uw vragen.

Wanneer herstructureren?

Met een financiële of personele herstructurering van uw organisatie helpen we u om weer op koers te komen. Het kan de oplossing zijn als uw organisatie niet meer kan voldoen aan verplichtingen, de continuïteit in gevaar is, de markt waarin u actief bent sterk verandert of als uw bedrijf (financieel) in zwaar weer dreigt te belanden. Deel de zorgen over de toekomst van uw bedrijf met ons. Zodat ons multidisciplinaire team van specialisten u snel en doeltreffend kunnen helpen.

Waar dient u rekening mee te houden bij herstructurering?

Bij een herstructurering komt er als ondernemer veel op u af. De kans van slagen van een herstructureringsplan of reorganisatieplan is sterk afhankelijk van hoe u het plan implementeert. Daarnaast is het van belang dat u helder naar banken en andere stakeholders communiceert. Dit vraagt om adequate begeleiding vanuit verschillende specialismen. Schakelt u onze hulp in bij de reorganisatie van uw bedrijf, dan staat een multidisciplinair team voor u klaar.

Onze aanpak bij reorganisatie of herstructurering

Onder leiding van onze herstructureringsspecialisten lichten onze adviseurs de organisatie door en maken we een benchmark. Wat is de aanleiding om het bedrijf te reorganiseren? Hoe ziet het stappenplan voor de reorganisatie eruit? Is een financiële herstructurering noodzakelijk, dan kijken we welke kosten u kunt verlagen. Ook onderhandelen we indien nodig met financiers en overige crediteuren. Ons eigen team van curatoren en financieel specialisten staat voor u klaar. Ook voor advies bij fiscale of juridische vraagstukken en het opstellen van een sociaal plan voor de reorganisatie kunt u vertrouwen op onze expertise. Uiterst zorgvuldig en met aandacht voor de risico’s begeleiden we uw bedrijf snel en pragmatisch, waarbij u als ondernemer gedurende het hele proces één vast aanspreekpunt hebt.

Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio