Spring naar content

BF Global Logistics

Dit klantverhaal is in 2022 geschreven.

Bijna 10 jaar geleden werd BF Global Logistics opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een groep met meerdere entiteiten en er staan nog meer plannen op de rol. Directeur-eigenaar Fons Verbunt denkt naar eigen zeggen altijd meerdere jaren vooruit. Al sinds de start in 2012 ondersteunt Newtone hem in zijn ondernemerschap. Op deze pagina vertellen we u graag meer over deze samenwerking.

Over BF Global Group

BF Global biedt klanten een logistiek totaalconcept aan, met wegtransport (BF Global Logistics), lucht- en zeevracht (BF Global Freight+), warehousing en distributie (BF Global Warehouse). Opdrachtgevers komen met name uit het hogere segment fashion, hightech, huishoudelijk en chemie, plus wat dga Fons Verbunt omschrijft als general cargo. Met vestigingen in Raamsdonksveer, Waddinxveen, Venlo, Belfeld en Enschede beschikt het bedrijf over 65.000 m² opslagcapaciteit. Er werken circa 160 mensen.

 

BF Global Logistics klantverhaal

 

Van puber naar volwassen

Fons Verbunt studeerde logistiek en vervulde vervolgens verschillende functies in logistiek, zoals warehousing en Europees wegtransport en zee- en luchtvracht bij diverse toonaangevende, internationale ondernemingen. Meermaals zette hij from scratch nieuwe divisies op. Totdat hij in 2012 op een keerpunt belandde, toen zijn werkgever plots besloot het roer om te gooien. “Ik had veel energie gestoken in het opzetten van wegtransport in Nederland voor een Oostenrijkse firma, met succes. Maar als gevolg van de crisis in met name de luchtvaarttransport die in die periode ontstond, had mijn werkgever geen oog meer voor het Europese wegvervoer en warehousing. Ik nam ontslag en besloot voor mezelf te beginnen, al wist ik nog niet wát ik zou gaan doen. Waarop mijn ex-werkgever me onverwachts aanbood om het werk over te nemen. Zo ontstond er min of meer een management buyout.”

 

Kunnen focussen op de core business

“In twee maanden tijd richtten we een bv op en richtten we de nodige systemen in; BF Global Logistics was een feit. De B staat voor de voornaam van mijn compagnon, iemand met wie ik bij een eerdere werkgever fijn had samengewerkt, de F voor mijn voornaam. In 2020 is mijn compagnon uitgekocht, ik ben nu volledig eigenaar. Bij de start in 2012 schakelden we direct Newtone in. Want een bevriende relatie adviseerde ons nadrukkelijk om meteen een goede accountant te zoeken. Ja, dat kost geld, zeker als startend bedrijf. Maar, u weet zeker dat alles goed wordt geregeld en dat u uzelf volledig op uw core business kunt richten.”

Newtone is vanaf het begin betrokken bij BF Global Group. Het helpt mij om te focussen op mijn core business. Ik kan alles met een gerust hart aan de specialisten overlaten. Van de jaarrekening en fiscaal en juridisch advies tot advies voor mijn persoonlijke holding en mijn privé, zoals een overlijdensrisicoverzekering en testament.
Fons Verbunt DGA BF Global Group

Risico’s nemen

BF Global Logistics maakte een snelle groei door, met veel ups en ook enkele downs. Fons: “Bij de start haalden we meteen een grote fashion-klant binnen. Dat bedrijf verhuisde in december 2016 naar Venlo en zette ons op dat moment voor de keuze: of we in hun nieuwe pand een warehouse wilden openen. ‘Nee’ was feitelijk geen optie, want dan zouden concurrenten een voet tussen de deur kunnen krijgen. Dus namen we het risico, wetend dat het warehouse bij de opening verre van gevuld zou zijn en we flink moesten acquireren. Het eerste kwartaal van 2017 stond het grotendeels leeg en dat kostte natuurlijk veel geld. Eind 2017 zaten we gelukkig nagenoeg vol en zo groeiden we verder.”

In 2020 kocht Fons zijn compagnon uit en nam hij samen met Newtone de structuur van zijn bedrijf onder handen. Voor de logistieke en warehouse-activiteiten werden twee aparte entiteiten opgericht. Iedere businessunit heeft een directeur; daarnaast wordt Fons als dga ondersteund door een financieel directeur en een sales directeur die beiden aan de groep zijn verbonden.

 

Nieuwbouw

In 2021 ging BF Global weer een nieuwe uitdaging aan: de start van zee- en luchtvracht, onder de naam BF Global Freight+. En zo werd een derde bv toegevoegd. Ook besloot de ondernemer te investeren in de bouw van een site. Op het moment dat we Fons interviewen, is de verhuizing in volle gang; het pand is eind april 2022 opgeleverd. “Van 12.500 m² zijn we in Belfeld (Venlo) naar 38.000 m² gegaan”, vertelt hij trots. “We zitten nu al vol, maar het warehouse is futureproof gebouwd, volgens de richtlijnen van BREEAM Excellent en met mogelijkheden voor verdere groei.”

 

Klantverhaal BF Global Logistics

 

Testament en andere privézaken

Tussen alle drukte door, hielden Fons en Newtone ook zijn privézaken tegen het licht. “BF Global is zó gegroeid, dat het belangrijk is om ook privé alles goed te organiseren. Die verantwoordelijkheid heb ik immers naar mijn vrouw en kinderen. Zo is er onder andere een overlijdensrisicoverzekering geregeld en een testament opgesteld. Tot voor kort had ik de zaken voor mijn privéholding elders ondergebracht, maar ook dat ligt nu bij Newtone. Zij hebben immers een overview over het totaalplaatje en kunnen me zo het beste adviseren. Onze relatie is gebaseerd op vertrouwen, dat vind ik het allerbelangrijkste in de samenwerking.”

 

Innovatieteam

“Sparren doe ik geregeld met de adviseurs van Newtone. Met Ronald Dielissen bijvoorbeeld over fiscale vraagstukken, met Sander Boons over finance, vooral om risico’s te checken en met Arjen Keijbets over vraagstukken in privé. Daarnaast heb ik enkele goede businessvrienden in mijn netwerk met wie ik zo nu en dan dingen bespreek. Maar, eigenlijk spar ik vooral met mezelf. Ik zit met mijn hoofd al in 2025, waar we de omzet verdubbeld willen hebben ten opzichte van nu en een vestiging in Amerika willen hebben. Om de organisatie klaar te stomen voor de toekomst heb ik een innovatieteam samengesteld met verschillende mensen die daarvoor uit de operatie zijn gehaald. We nemen een jaar de tijd om te werken aan het verbeteren van onze slogan ‘We take it personally’. Verduurzaming, IT, ai (artificial intelligence), marketing, HR, álle aspecten komen daarbij aan de orde. BF Global Group komt nu feitelijk net uit de puberteit, we beginnen volwassen te worden.”

BF Global Logistics maakt al jaren gebruik van ons totaalpakket. Van advies omtrent arbeidsrecht tot btw-advies, controle van de jaarrekening en nog veel meer: voor dga Fons Verbunt is Newtone echt het ‘one stop shopping’-kantoor voor alle vraagstukken. Vanuit de Family Wealth-praktijk voorzien we hem ook privé van advies en bieden we praktische ondersteuning. We zijn er trots op dat we dit vertrouwen krijgen en we Fons en zijn gezin ook van een goed advies kunnen voorzien.
Arjen Keijbets Adviseur Family Wealth-praktijk Newtone

Services

Bij Newtone bieden we alle diensten onder één dak aan.