Spring naar content

Advies bij het selecteren van een nieuw IT-systeem

Close up of a business persons analyzing important documents

Staat u op het punt om een belangrijke en duurzame beslissing te maken omtrent uw IT systemen? Juiste pakketselectie is een vak! 

Het kiezen van het juiste IT-systeem is een uitdagend traject. Organisaties hebben ontzettend veel keuze tussen systemen en pakketten. Daarnaast moet er ook nog een geschikte leverancier of implementatiepartner uitgekozen worden. Onze adviseurs kunnen door hun ervaring en kennis, binnen dergelijke selectietrajecten en de steeds veranderende IT wereld een helpende hand, bieden. Zo ondersteunen wij onze klanten bij verschillende IT selectie trajecten. Denk hierbij aan: Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM), Document Management Systeem (DMS) etc.

Onze aanpak

De eerste stap is om de relevante bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Dit gebeurt middels een uitgebreide procesanalyse. De processen zijn de basis voor een nieuw IT-systeem. Vanuit de uitgetekende processen voeren onze adviseurs een red flag analyse uit. Deze analyse geeft op een overzichtelijke manier de pijnpunten van een proces weer. Vanuit deze pijnpunten kunnen processen, in combinatie met een nieuw IT systeem, efficiënter ingericht worden.

Vervolgens brengen we samen de wensen en eisen ten aanzien van een nieuwe IT-systeem in kaart. Denk hierbij aan vragen als: welke eisen stel ik als organisatie aan mijn systeem? Wat moet het systeem kunnen? Is het nieuwe systeem te koppelen met andere systemen? De processen, wensen en eisen zijn de start van een zoektocht naar een geschikt systeem.

Onze adviseurs beschikken over een breed netwerk aan leveranciers en implementatiepartners van systemen . Daardoor zijn zij in staat snel te schakelen met geschikte leveranciers en denken graag mee bij het samenstellen van een projectaanpak en implementatie.

Benieuwd welke ondersteuning wij kunnen bieden bij de selectie van het beste IT-systeem?

Enthousiast geworden na het lezen van dit bericht? Of benieuwd in welke vorm wij jou kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Bas Koolen, Business Proces Analist

We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Over Newtone IT Advies & Assurance

De kern van IT is dat het uw werk makkelijker, sneller en inzichtelijker maakt. Dat is echter niet eenvoudig. De juiste integratie van IT-processen is een specialisme. Newtone biedt u dat specialisme en helpt u graag om meer uit uw software én onderneming te halen. Wij kunnen u onder andere helpen met procesoptimalisatie, automatisering (o.a. AFAS), cyber security, informatiebevestiging, financiële software & boekhoudsystemen.

 

Ook interessant

Gerelateerde berichten Berichten

Blijf op de hoogte dankzij de inzichten van onze specialisten. Lees nieuws en blogs over ‘dienst’ die nieuwe invalshoeken bieden op actuele onderwerpen.