Spring naar content

Wet toekomst pensioenen behandeld in Eerste Kamer op 22 en 23 mei

Wet toekomst pensioenen behandeld in Eerste Kamer

De Wet toekomst pensioenen heeft onlangs de plenaire behandeling in de Eerste Kamer ondergaan. Op 22 en 23 mei vonden de debatten plaats, de derde termijn en het stemmen zijn gepland op 30 mei 2023.

Hoewel de noodzaak voor een nieuw pensioenstelsel breed gedragen wordt, werden in de Eerste Kamer ook zorgen geuit, bijvoorbeeld met betrekking tot de implementatie van de wet. Als reactie daarop heeft de minister toegezegd dat de overgangstermijn met een jaar verlengd zal worden, tot 1 januari 2028. Deze extra tijd biedt ruimte om de nodige aanpassingen soepel door te voeren.

Duidelijke en toegankelijke communicatie

Daarnaast heeft de Eerste Kamer aangedrongen op duidelijke en toegankelijke communicatie over de nieuwe wet, zodat deelnemers goed geïnformeerd zijn over de gevolgen voor hun persoonlijke situatie met betrekking tot pensioenen.

Onze pensioenadviseurs houden de 3e termijn van de behandeling en de stemming nauwlettend in de gaten. We blijven u op de hoogte houden. Als u graag wilt weten wat het nieuwe wetsvoorstel voor uw onderneming of voor uw eigen pensioen betekent, neem dan contact op met Roy Kouwenberg.

Over de Koenen en Co Werkgeversdesk

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Daarom zijn wij vanuit de Koenen en Co Werkgeversdesk dagelijks bezig met ieder denkbaar vraagstuk op het gebied van personeel. Daarvoor hebben wij specialisten op het gebied van werving & selectie, HR-advies, arbeidsrecht, loonheffingen, salaris- en personeelsadministratie en collectief pensioen. Wij willen onze klanten daarbij altijd een stap voor zijn, om ze optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Dat houdt dus in dat wij er zijn voordat u ons nodig heeft.

Lees meer over onze dienst Werkgeversdesk.

Wij zijn er, voordat u ons nodig heeft.

Ook interessant

Gerelateerde berichten Berichten

Blijf op de hoogte dankzij de inzichten van onze specialisten. Lees nieuws en blogs over ‘dienst’ die nieuwe invalshoeken bieden op actuele onderwerpen.