Spring naar content

Financieringsadvies: ’t Bourgondisch Hof investeert en ziet kansen

Klantverhaal Partycentrum ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk

Na de carnaval in 2020 was het enorm stil in de horecagelegenheid. “Dit was voor ons het moment om de knop om te zetten, kansen te zien en vertrouwen te hebben in onze nieuwe plannen, vertelt Gjalt Walda, eigenaar van ’t Bourgondisch Hof. “Dankzij de hulp van Newtone was de financiering snel rond en konden we van start met de bouw van onze glow-in-the-dark minigolfbaan.”

Van oudsher is ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk een veelzijdig horecabedrijf. De combinatie van een bowling en een partycentrum biedt een mooie locatie voor onder meer feesten en partijen, zoals bruiloften, personeelsfeestjes en familie-uitjes. Zo is ook de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) al jarenlang voor veel van haar activiteiten een vaste partner. ’t Bourgondisch Hof is een echt familiebedrijf, opgericht in 1980 door Henk en Phili Walda, de ouders van Gjalt. “In 2011 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen. We zijn al een paar jaar druk bezig om de verschillende zalen te renoveren. Zo is de bowling totaal vernieuwd en voorzien van de modernste technieken”, vertelt Gjalt trots.

Dankzij de hulp van Newtone was de financiering snel rond en konden we van start met de bouw van onze glow-in-the-dark minigolfbaan.

Juist nu kansen zien om in de toekomst te investeren

“Begin dit jaar hadden we onze renovatieplannen voor de komende periode helemaal rond. Het idee was om de horecaruimte en de bar naast de bowlingbaan groots aan te pakken en te renoveren. Helaas gooide COVID-19 onze plannen overhoop. Dit was natuurlijk een grote klap maar ik zag al snel nieuwe mogelijkheden.”

De zalen stonden per direct leeg en daar moest Gjalt verandering in brengen. “Ik ging op zoek naar twee extra publiektrekkers naast het bowlen. Door te praten met collega-ondernemers uit mijn branche, kwam ik al snel op het idee om een feestzaal om te bouwen tot een GlowGolf en een andere feestzaal geschikt te maken als karaoke room. Op deze manier willen we inspelen op het synergie-effect: zo is het de bedoeling dat bezoekers niet alleen komen bowlen maar bijvoorbeeld ook glowgolfen én eten. Ik heb erg veel vertrouwen in deze plannen.”

 

Samenwerking met Newtone

Zolang Gjalt zich kan herinneren werken ’t Bourgondisch Hof en Newtone samen als zakelijke partners. “Ik kan mij zelfs herinneren dat toen ik zo’n twintig jaar geleden op de hotelschool zat, ik hulp heb gekregen bij een opdracht van onze toenmalige accountant van Newtone. Vanaf dag één was er sprake van een klik. Door de jaren heen hebben wij verschillende fijne contactpersonen en adviseurs gehad.Newtone is geen standaard accountant: er staat een team van specialisten klaar om al uw vragen te beantwoorden.”

 

De financiering rondkrijgen in deze tijd

Vorig jaar augustus kwam Gjalt in contact met Marcel van der Looij, financieringsspecialist bij Newtone. “We hebben toen samen de plannen voor de renovatie op papier gezet in een financieringsmemorandum wat door allebei de banken waar we de aanvraag hadden ingediend, werd goedgekeurd. In verband met de corona ontwikkelingen hebben we die aanvraag destijds on hold gezet. Kort daarna heb ik weer contact gezocht met Marcel om de plannen aan te passen. Hoe pakken we dit tactisch aan? Wat is haalbaar en realistisch? Het was natuurlijk erg spannend om in deze tijd de financiering alsnog rond te krijgen. Samen met Marcel hebben we naar de mogelijkheden gekeken en het ondernemersplan uitgewerkt”, aldus Gjalt. “Rabobank De Langstraat zag toekomst in onze plannen door de combinatie tussen horeca en leisure. Ze gaven aan vertrouwen te hebben in mijn ondernemerschap en visie door juist nu goed in te spelen op de toekomstverwachting. Daarbij hechten ze veel waarde aan de maatschappelijke functie die ’t Bourgondisch Hof vervult in Waalwijk. Het heeft ook zeker in mijn voordeel gewerkt dat Newtone diverse contacten heeft met Rabobank De Langstraat. Ze kwamen al snel met een passend aanbod en de financiering was rond. We konden direct van start met de verbouwing van onze zalen.”

In onze situatie is het prettig dat Newtone proactief met ons meedenkt, helpt en advies geeft.

Onderscheiden met GlowGolf

Een belangrijk onderdeel van het ondernemersplan was om aan te tonen dat de plannen ook echt toekomstproof zijn. Gjalt heeft gekozen voor een samenwerking met GlowGolf, een internationale franchise organisatie. “Een geluk bij een ongeluk. Normaal moet je een aantal jaar wachten tot je aan de beurt bent maar door de omstandigheden konden we direct van start. We hebben gekozen voor het thema muziek. Muziek is voor alle doelgroepen leuk: voor jong en oud. Op dit moment is verbouwing van de zaal naar de glow-in-the-dark minigolfbaan in volle gang. Er zijn straks 15 uitdagende holes die in het teken staan van verschillende muziekhelden en grappige karikaturen. Om elke hoek staat de bezoeker weer een verrassing te wachten. We maken gebruik van videoprojectie en 3D effecten, zo wordt het spelletje moeilijker maar ook aantrekkelijker. Naast de GlowGolf zijn we de andere zaal geschikt aan het maken als karaoke room. Deze zaal voorzien we van het nieuwste karaokesysteem met een aanbod van meer dan 30.000 muzieknummers.”

 

De toekomst

“Het is jammer dat we dit jaar ons 40-jarig jubileum niet hebben kunnen vieren. Maar we laten zien dat we ook in deze omstandigheden niet stil blijven zitten maar juist investeren in de toekomst. In onze situatie is het prettig dat Newtone proactief met ons meedenkt, helpt en advies geeft. We blijven in de toekomst graag samenwerken. Als alles voorspoedig verloopt kunnen we onze eerste gasten voor onze nieuwe activiteiten rond de kerstdagen verwelkomen. Mooi op tijd om het nieuwe jaar goed te beginnen.”

 

Hoe Newtone de samenwerking ervaart

Gjalt is een ondernemer die niet te lang stil blijft staan bij de bedreigingen die er zeker in deze tijd zijn, maar die deze juist om wil zetten in kansen. Hij is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn exploitatie te verbeteren. Hij kent en erkent de punten waar hij ondersteuning bij nodig heeft en schroomt dan ook niet om hier hulp bij te vragen. We zijn er samen in geslaagd om een goed onderbouwd ondernemersplan neer te zetten, waarmee we ook het vertrouwen van de bank hebben gekregen.
Marcel van der Looij Financieringsspecialist

Nieuwsgierig wat Newtone voor u kan betekenen?

Het is begrijpelijk dat banken en overige kredietverschaffers in deze tijd kritisch zijn in het verstrekken van kredieten. Het is daarom van essentieel belang om goed beslagen ten ijs te komen met uw financieringsaanvraag. Het is raadzaam om hierbij een financieringsspecialist in de arm te nemen die het snel veranderende speelveld van financiers kent. Een financieringsspecialist heeft de juiste contacten in de markt om uw aanvraag te voorzien van de juiste informatie en bij partijen neer te leggen die hier ook voor open staan.

Heeft u een vraag voor onze specialisten? Of heeft u net als ’t Bourgondisch Hof hulp nodig bij de financiering van uw toekomstplannen? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via info@newtone.nl. Wij helpen u graag verder!

Services

Bij Newtone bieden we alle diensten onder één dak aan.