Spring naar content

Hoe SolarUnie de persoonlijke klik vond met Newtone

Een betrouwbare en servicegerichte partner voor haar klanten zijn: dat is de missie van SolarUnie. In 2018 kwam Jeffrey Otten, eigenaar van SolarUnie, tot de conclusie dat hij toe was aan een nieuwe zakelijke sparringpartner. Toen hij tijdens een eerste ontmoeting met Newtone direct een klik voelde, was het duidelijk: dit gaat een vruchtbare samenwerking worden. “In Newtone hebben we de zakelijke sparringpartner gevonden die we zochten.”

Hoe SolarUnie de persoonlijke klik vond met Newtone

In 2006 reed ik terug van mijn skivakantie en zag ik langs de snelweg in Duitsland veel zonnepanelen. Het viel mij eenmaal terug in Nederland meteen op dat ik nergens zonnepanelen zag. Daar, tijdens die rit, werd het idee geboren en niet lang daarna startte ik mijn eigen bedrijf.
Jeffrey Otten Eigenaar en oprichter SolarUnie

Een betrouwbare en servicegerichte partner

SolarUnie focust zich volledig op zonnepanelen en verzorgt het gehele pakket van A tot Z. Van ontwerpen en leveren tot de installatie van de zonnepanelen op locatie voor zowel bedrijven als particulieren. Het is volgens Jeffrey belangrijk een betrouwbare en servicegerichte partner voor klanten te zijn. “Klanten beoordelen onze service met een 9. Dat is natuurlijk iets om ontzettend trots op te zijn. Deze betrouwbaarheid en servicegerichtheid zoek ik dan ook in onze zakelijke partners.”

 

Directe klik

Sinds 2018 is SolarUnie hoofdsponsor en naamgever van het Helmond Sport Stadion. Tijdens een netwerkbijeenkomst van de businessclub van Helmond Sport ontmoette Jeffrey Maarten Sijberts, Bedrijfsadviseur bij Newtone, en het klikte direct.

“In ons bedrijf zijn er continu veranderingen, wij groeien heel hard. Hierdoor is voor ons belangrijk om regelmatig contact te hebben met één vast contactpersoon.” Jeffrey raakte in gesprek met Maarten en de klik was direct duidelijk. “Ik ben geen persoon die verschillende kantoren gaat vergelijken. Het draait bij mij om de persoonlijke connectie. De samenwerking met Newtone was dus snel beklonken.”

SolarUnie

Sinds SolarUnie en Newtone de samenwerking zijn aangegaan, merkte Jeffrey direct de persoonlijke connectie.

“Maarten is voor ons altijd bereikbaar, zelfs voor de gekste dingen. Ik kan alle vragen bij hem neergeleggen en ik krijg altijd antwoord. Weet hij het antwoord niet, dan zoekt hij meteen voor ons uit. Het werkt voor mij perfect om één aanspreekpunt te hebben.”

De samenwerking met Newtone gaat inmiddels verder dan alleen de accountancy-vraagstukken. ”Newtone helpt ons op onder andere fiscaal en juridisch gebied, met onze jaarcijfers en met de waardering van het bedrijf. Ook hebben ze ons bij de start van de samenwerking enorm geholpen. Zo zijn ze per direct aan de slag gegaan met het in orde maken van de cijfers van de werkmaatschappij over 2018.”

 

Verder kijken dan de standaard diensten

Uit de wekelijkse contactmomenten tussen Jeffrey en Maarten komen altijd aandachtspunten naar voren. “Zo hadden wij nog nooit gedacht om naar een dividend uitkering te kijken. Maarten en zijn collega’s hebben mij daarbij geholpen en aan de hand van een uitgebreide onderbouwing laten zien wat de beste optie was. Of neem het moment waarop we een bod kregen op ons bedrijf. Dan ga je jezelf toch afvragen: hoeveel is je bedrijf eigenlijk waard? Ik dacht dat een waardebepaling zo gedaan zou zijn, maar dit bleek in de praktijk toch een stuk ingewikkelder. De specialisten van Newtone hebben uitgebreid onderzoek gedaan en bepaald hoeveel ons bedrijf waard is. Op basis hiervan kunnen we in de toekomst weer mooie plannen maken.”

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat Newtone verder keek dan de gangbare zaken bij SolarUnie, was de subsidieaanvraag. “Wij hebben ons pand zo duurzaam mogelijk gebouwd. Natuurlijk met zonnepanelen, maar denk ook aan ledverlichting en een warmtepomp. Op basis hiervan hadden wij recht op de energie-investeringsaftrek (EIA). Wij dachten dat wij te laat waren voor het aanvragen van deze subsidie. Maarten en zijn collega’s hebben deze aanvraag toch met terugwerkende kracht voor ons kunnen regelen.” Deze manier van samenwerking zorgt voor een wisselwerking tussen beide partijen. “Toen mijn achterbuurman met dezelfde subsidieaanvraag zat, heb ik hem de contactgegevens van Newtone gegeven. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Vanuit Newtone was er een klant die subsidie kreeg voor het plaatsen van zonnepanalen, maar die niet wist door wie hij dit het best kon laten regelen. Daarin kon ik een goed advies geven. Zo is onze samenwerking een wisselwerking en helpen we elkaar waar mogelijk.”

Newtone kijkt verder dan de gangbare gang van zaken.
Jeffrey Otten Eigenaar en oprichter SolarUnie

Toekomstplannen

Ook in de tijd dat de coronacrisis uitbrak, wist SolarUnie Newtone te vinden voor advies. “Ik voorzag dat de grenzen zouden sluiten en zat er over te denken om extra zonnepanelen in te kopen om dit voor te zijn. Voor het bedrijf zou het namelijk heel problematisch zijn als er geen product op voorraad zou zijn. Ik heb toen uitgebreid overlegd met Maarten: is dit wel verstandig? Welke risico’s loopt SolarUnie? Het was fijn om hier samen over te kunnen sparren.”

Op basis van de afgelopen twee jaar ziet Jeffrey ook de toekomst wat betreft de samenwerking met Newtone rooskleurig in. “We werken samen aan mooie dingen. Zo ben ik onder begeleiding van Maarten en zijn collega’s bezig een nieuw bedrijf op te richten voor het recyclen van zonnepanelen. En zo zijn er meer dingen waar we in de toekomst mee aan de slag gaan. Daarin zien wij zeker een rol voor Newtone als onze zakelijke partner.”

Jeffrey is een enthousiaste ondernemer met veel toekomstplannen. Vanaf het eerste moment was er een persoonlijke klik tussen ons. Mijn doel is om Jeffrey, samen met mijn collega’s, altijd zo optimaal mogelijk te helpen met zijn vraagstukken. Voor mij is het heel prettig dat de communicatie tussen ons kort en krachtig verloopt. Op deze manier schakelen we snel en houden we elkaar op de hoogte. In een relatief korte tijd hebben we hem al op verschillende vlakken kunnen ondersteunen: hier gaan we in de toekomst mee door!
Maarten Sijberts Bedrijfsadviseur Newtone

Services

Bij Newtone bieden we alle diensten onder één dak aan.