Spring naar content

Vastgoed financiering

Ontdek de diverse mogelijkheden om zakelijk vastgoed te financieren en positioneer uw onderneming voor groei en succes. Terwijl traditionele bancaire leningen vaak het eerste alternatief lijken, opent de opkomst van non-bancaire opties een wereld vol nieuwe kansen.

Zakelijk vastgoed financieren

Ondanks dat een bancaire lening komt waarschijnlijk als eerste in u op komt, zijn er ook veel non-bancaire mogelijkheden voor het financieren van zakelijk onroerend goed en die alternatieven zijn bezig aan een flinke opmars. Denk aan investeringsmaatschappijen, vastgoedfinanciers, crowdfunding platformen, factormaatschappijen, pensioenfondsen en private partijen. Dat kan een optie zijn als een bank u geen financiering biedt. Onze onafhankelijke financieringsspecialisten brengen alle mogelijkheden in kaart en adviseren u over voor- en nadelen. Zo komt u goed beslagen ten ijs met uw financieringsaanvraag.

Waarom advies over een zakelijke lening voor vastgoed door Newtone?

  • Onafhankelijk: onze onafhankelijke financieringsspecialisten beschikken over een breed netwerk, met onder meer vastgoedfinanciers en crowdfunding platforms die zich hebben gespecialiseerd in commercieel vastgoed. 
  • Investeren in advies betaalt zich terug:onze financieringsspecialisten zetten de mogelijkheden op een rij en adviseren u over voor- en nadelen. Vervolgens stroomlijnen we alle financiële informatie en begeleiden we u bij de aanvraag van de financiering. Zo komen we tot de beste financieringsoplossing. 
  • Alle scenario’s belicht: in ons advies gaan we uit van de huidige zakelijke situatie, maar houden we ook rekening met andere scenario’s. Zodat u een financieringsoplossing kiest die ook onder gewijzigde omstandigheden kan blijven passen. 
  • Persoonlijk advies: Uw ambities als ondernemer, toekomstdromen en privésituatie vormen de uitgangspunten. We sparren graag met u. Zo komen we tot een oplossing die bij uw situatie past. 

Wat is een zakelijke lening voor vastgoed?

Een zakelijke lening voor vastgoed is bedoeld voor de financiering van commercieel onroerend goed. De reden om een zakelijke lening aan te gaan, is omdat u commercieel vastgoed wilt aankopen, verduurzamen of verbouwen of een bestaande lening wilt herfinancieren. Het is doorgaans een langlopende lening, maar de looptijd is gemiddeld wel korter dan een particuliere lening. De hoogte van de rente en de voorwaarden hangen onder meer af van hetgeen u wilt financieren. 

Welk onroerend goed kunt u zakelijk financieren?

Commercieel vastgoed is een breed begrip; er zijn allerlei soorten onroerend goed die u kunt financieren met een zakelijke lening. Naast een eigen bedrijfspand kunt u denken aan een bijvoorbeeld een beleggingspand, woningen die u verhuurt, een horecapand, retailobjecten, industrieel vastgoed of een opslagloods.

Zakelijke financiering voor onroerend goed

Zakelijk onroerend goed financieren? Houd rekening met diverse kosten die gemoeid zijn met de aankoop en het afsluiten van de zakelijke lening, waaronder advieskosten, de taxatie van het te financieren pand en notariskosten. Vaak wordt ook een eigen inleg verlangd. Daarnaast krijgt u te maken met onroerendezaakbelasting en overdrachtsbelasting en uiteraard de rentelast voor het aflossen van de lening. De voorwaarden worden vaak gekoppeld aan de Loan To Value (LTV). Dit is het percentage van het geleende bedrag in verhouding tot de waarde van het onroerend goed. Hoe hoger het percentage, hoe risicovoller de financier de zakelijke lening zal beschouwen. Investeert u in duurzame energie, dan kunt u gebruikmaken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA), wat fiscaal voordeel oplevert. Onze onafhankelijke financieringsspecialisten brengen alle mogelijkheden en kosten overzichtelijk in kaart en adviseren u over voor- en nadelen.

Doel van zakelijke vastgoed financieren

  • Verduurzamen - Om een bedrijfspand te verduurzamen en energiezuiniger te maken, zijn veel mogelijkheden. Naast subsidieregelingen is doorgaans ook een eigen investering nodig. Hiervoor kunt u een zakelijke lening afsluiten. 
  • Verbouwing – U heeft een lening nodig om de verbouwing of renovatie van een bedrijfspand te realiseren. 
  • Aankopen van vastgoed – Wilt u investeren in commercieel vastgoed, dan kunt u ervoor kiezen om een zakelijke lening aan te gaan om het vastgoed te financieren. 
Onze adviseur staat voor u klaar in regio