Spring naar content

Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering helpt uw dromen te verwezenlijken. 

Bedrijfsfinanciering om uw ambities waar te maken

U bent een ondernemer met ambities. Bedrijfsfinanciering kan u helpen om deze waar te maken. Wat de juiste zakelijke financiering is? Als onafhankelijke financieringsspecialisten onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn en welke financieringsvorm het beste aansluit bij uw vraag en mogelijkheden. We helpen u graag om uw dromen te verwezenlijken!

Newtone geeft u financieringsadvies dat optimaal aansluit bij uw wens

  • Professionele en onafhankelijke ondersteuning bij uw financieringsvraagstuk.
  • Onze specialisten hebben een breed netwerk van zowel bancaire als non-bancaire financiers.
  • Uw groeiambities en financieringsbehoefte staan voorop. Wij adviseren, u als ondernemer bepaalt.
  • Eigen geld of financieren? We begeleiden u bij het maken van keuzes.

Zo helpen we u bij het kiezen van de juiste bedrijfsfinanciering. Er zijn veel mogelijkheden voor en vormen van een zakelijke financiering. Onze financieringsspecialisten begeleiden u naar de best passende financiering.

Zakelijk vastgoed financieren

Zakelijk vastgoed is op diverse manieren te financieren. Een bancaire lening komt wellicht als eerste in u op, aangezien een groot deel van het zakelijke vastgoed in ons land door enkele grootbanken is gefinancierd. Maar, er zijn meer mogelijkheden en dat kan een optie zijn als een bank geen financiering biedt. Onze onafhankelijke financieringsspecialisten hebben jarenlange ervaring en beschikken over een breed netwerk, met onder meer vastgoedfinanciers en crowdfunding platforms die zich hebben gespecialiseerd in commercieel vastgoed. Wij zetten de mogelijkheden op een rij en adviseren u over voor- en nadelen. Vervolgens stroomlijnen we alle financiële informatie en begeleiden we u bij de aanvraag van de financiering.

Gestapeld financieren

Stapelfinancieringen zijn in opkomst, zeker nu bancaire financieringen niet altijd aan de (volledige) vraag kunnen voldoen. Een stapelfinanciering is een combinatie van verschillende financieringsvormen, om zo tot een volledige financiering te komen. Een bancaire financiering kan daar zeker ook deel van uit maken, naast bijvoorbeeld private investeerders, factoring, crowdfunding platformen, leasemaatschappijen, kredietunies en andere (private) partijen. Onze specialisten brengen graag in kaart wat de mogelijkheden en voor- en nadelen van een gestapelde financiering zijn voor uw onderneming.

Non-bancaire financiering

Er zijn tal van alternatieve, non-bancaire financieringsmogelijkheden. Dit kan een optie zijn als de bank(en) niet in een financieringsbehoefte kunnen voldoen. Onze corporate finance specialisten hebben een breed netwerk van investeringsmaatschappijen, vastgoedfinanciers, factormaatschappijen, pensioenfondsen, crowdfunding platformen en andere (private) partijen. We maken u graag wegwijs in het ‘woud van financiers’ en geven u een onafhankelijk advies over partijen die we kunnen benaderen. Vervolgens stroomlijnen we alle financiële informatie en onderhandelen we over voorwaarden en condities. Zo begeleiden we u stap voor stap, maar doeltreffend naar de best passende non-bancaire financiering.

Werkkapitaal financiering

Financiering van werkkapitaal om aan dagelijkse verplichtingen te kunnen blijven voldoen of om groei van de onderneming te versnellen vraagt om een passende oplossing. Mogelijk is factoring een optie, zodat uw debiteuren gefinancierd zijn en de cashflow verbetert. Met een doorlopende voorraadfinanciering weet u zeker dat uw voorraad altijd op peil is. Onze corporate finance specialisten zoeken als onafhankelijke intermediair naar de juiste oplossing, de juiste financier en de beste deal. Daarnaast houden we ook uw onderneming tegen het licht, om inzicht te krijgen in de geldstromen en te kunnen adviseren over mogelijke oplossingen om het negatieve werkkapitaal te verkleinen. Zodat u uw zakelijke ambities waar kunt blijven maken.

Financiering van risicodragend kapitaal/vermogen

Risicodragend vermogen zorgt voor financiële ruimte, zodat u groeiplannen kunt realiseren en ook voor zekerheid in minder goede tijden. Risicodragend vermogen, ook wel private equity genoemd, wordt toegerekend tot het eigen vermogen. Vaak is dat inderdaad deels afkomstig van u als ondernemer, maar om extra kapitaal aan te trekken zijn externe financiers nodig.

Risicodragend kapitaal – in het Engels venture capital, in het Nederlands ook wel durfkapitaal genoemd – is een financiering die veel wordt ingezet voor startups en door ondernemingen met grote groeiambities. Onze corporate finance specialisten beschikken over een breed netwerk van onder meer investeringsmaatschappijen, private investeerders en andere verstrekkers van risicodragend kapitaal en risicodragend vermogen. We geven u een onafhankelijk advies over financiers die we kunnen benaderen.

Financieren van bedrijfsmiddelen

Financieren van bedrijfsmiddelen zoals machines, gereedschap, computers of bedrijfswagens is een veelgekozen oplossing, omdat het vaak grote investeringen betreft. Leasen is een mogelijkheid, maar er zijn meer financieringsvormen en een veelvoud aan geldverstrekkers. Onze corporate finance specialisten begeleiden u graag, zodat u de best passende financiering vindt.

Financieringscheck

Een financieringscheck zorgt ervoor dat uw financiering passend blijft, u blijft voldoen aan de gestelde voorwaarden en u profiteert van eventuele mogelijkheden tot een renteherziening. Kortom: het is raadzaam om uw financiering en de bijbehorende overeenkomst minstens elk jaar tegen het licht te laten houden door onze onafhankelijke financieringsspecialisten. Zo blijft u als kredietnemer altijd in control, voorkomt u onverwachte liquiditeitsproblemen en benut u kansen.

Dankzij het multidisciplinaire team van Newtone was de financiering snel rond
Gjalt Walda Eigenaar van 't Bourgondisch Hof
Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio