Spring naar content

Management buy-in

Met onze expertise en begeleiding helpen we u bij het realiseren van uw ondernemersambities

Leiderschap vernieuwd

Een Management Buy-In (MBI) is een transactievorm waarbij iemand die eerder niet bij een onderneming betrokken was, de aandelen in de onderneming deels of volledig koopt van de huidige aandeelhouder(s). Een efficiënte mogelijkheid voor de koper om als ondernemer aan de slag te gaan in een onderneming die al bestaansrecht heeft. 

Zelf opbouwen of kopen?

Een bedrijf opbouwen kost vele jaren. En het is altijd de vraag of het een succes zal worden. Een Management Buy-In is dan ook in de meeste gevallen een eenvoudigere weg dan zelf een bedrijf van nul af op te bouwen. Daarnaast is het MBI-traject voor de aandeelhouder die geen opvolging heeft een gemakkelijke en effectieve methode om het bedrijf over te dragen aan een opvolger. Dit kan ineens of in stappen gebeuren.

Financiering van een MBI-transactie

Een MBI-transactie kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Vaak is het een combinatie van de eigen inbreng van de MBI-kandidaat, een lening van de verkoper, een bancaire financiering en financiering door een participatiemaatschappij. Een aantal zaken zijn cruciaal bij een MBI-transactie. Dat begint met de waardebepaling van de onderneming en daarmee samenhangend de hoogte van de koopsom. Daarnaast zijn ook van belang de visie van de nieuwe ondernemer, de uitkomst van onderhandelingen tussen de partijen en de verwachte geldstromen in de toekomst.

Management Buy-In: een win-winsituatie voor koper én verkoper!

Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio
Services binnen Corporate Finance

Bekijk hieronder onze volledige Corporate Finance dienstverlening

arrow_back
arrow_forward