Spring naar content

Loonheffing en payroll

Loonheffingen en payroll: verder dan alleen administratie. Ontdek hoe onze specialisten uw organisatie fiscaal optimaliseren en ondersteunen in complexe vraagstukken.

Ondersteuning die verder gaat dan alleen de payroll

Goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom uw medewerkers en de fiscale gevolgen. U heeft wellicht wel vragen over situaties die in uw organisatie spelen, zoals: Is het straks nog mogelijk om de zelfstandigen die ik heb in te blijven huren zonder fiscale risico’s? Heb ik mijn arbeidsvoorwaarden goed ingericht op de situatie nu wij de coronapandemie meer achter ons laten? Kan ik mijn salarisadministratie beter organiseren? Kan ik mijn medewerkers fiscaal optimaliseren, belonen en minder belasting betalen? Is het mogelijk om besparingen te realiseren op mijn huidige personeelsbestand? 

Onze loonheffingenspecialisten helpen bij

 

  • Inhuur van zelfstandigen (Wet DBA)
  • Werkkostenregeling (WKR)
  • Payroll
  • Tax Control Framework
  • Internationale mobiliteit
  • Sociale zekerheid
  • Loonkostenvoordelen

Werkkostenregeling (WKR)

Benut u de vrije ruimte optimaal? De werkkostenregeling bestaat al sinds 2015. Toch merken wij dat veel organisaties nog niet altijd op de hoogte zijn van alle details omtrent deze regeling. Ieder jaar volgen er aanpassingen en het is belangrijk om ieder jaar met een juiste analyse tool te kijken naar de impact voor de organisatie.

De WKR kent verschillende facetten. Het beoordelen en kwalificeren van het type kosten, het invullen van een analyse, het aanwijzen van kosten tot het informeren van het management over de impact van de WKR.

Om meer grip te krijgen op de WKR kunnen de loonheffingen specialisten van Newtone het proces rondom de WKR in kaart brengen. Met een juist en volledig proces zal enerzijds de wet- regelgeving worden beheerst en anderzijds zal duidelijk zijn wie welke rol heeft in het proces rondom de WKR. Een proces kan op meerdere manieren worden vastgelegd.

Wij ontwikkelen onze eigen analyse tool en stemmen deze ook jaarlijks in trajecten af met de Belastingdienst. Hierdoor weet u dat u met het juiste gereedschap ervoor kunt zorgdragen dat uw aangifte loonheffingen correct is.

Tax control framework

Bent u ‘in control’ betreffende uw loonheffingenpositie? Wij zijn ervan overtuigd dat naast het vinden van een oplossing voor uw fiscale problemen, het ook van groot belang is om te kijken naar de oorzaak. Veel middelgrote en grote organisaties hebben wij al geholpen met het opzetten en implementeren van hun fiscale beheersingsmaatregelen. Dit is relevant voor organisaties die onder het (doorontwikkeld) horizontaal toezicht vallen, maar ook voor organisaties die gewoon geen verrassingen willen. Wij delen graag onze best practices met uw organisatie.

Internationale mobiliteit

Heeft u internationale mobiliteit van medewerkers? Newtone is onderdeel van het internationaal netwerk. Ons netwerk helpt ons om internationale vraagstukken in 150 landen op te pakken. Hiermee kunnen wij ervoor zorgdragen dat alle internationale fiscale vraagstukken voor uw medewerkers betreffende alle lokale wet- en regelgeving juist en volledig is. Vanuit Nederland ondersteunen wij u natuurlijk graag bij zaken zoals 30% regeling, A1 verklaringen / CoC, immigratie vraagstukken en verplichtingen zoals de posted workers directive (PWD).

Zzp’er inhuren

Werkt u met freelancers of zelfstandigen zonder personeel? Dan is het van belang om vast te stellen of er sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking of niet. De wet- en regelgeving is niet eenvoudig en veel jurisprudentie zorgt ervoor dat u als organisatie op de hoogte moet zijn van de gevolgen hiervan.

Wij hebben de juristen en fiscalisten in het team die multidisciplinair naar iedere situatie kunnen kijken om tot een goed advies te komen. Ook hebben wij onze eigen tools ontwikkeld die ondersteunen bij het in kaart brengen van de risico’s en oplossingsrichtingen. Wij geloven sterk dat het gebruiken van data in combinatie met de juiste kennis tot weloverwogen beslissingen leiden voor uw organisatie.

Payroll

Heeft u uw handen en uw buik vol van de salarisadministratie? De regelgeving verandert continu en dit is soms moeilijk bij te benen. Wij kunnen u hierbij op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door uw salarisadministratie periodiek te controleren of volledig voor u te verzorgen. Dit doen wij in de cloud zeer efficiënt en inzichtelijk. Wij zorgen ervoor dat u en uw werknemers tijdig de juiste informatie hebben. Via onze online cliëntportal ontvangt u documenten elektronisch om ze eenvoudig te raadplegen en accorderen. Met onze software voor salaris- en personeelsadministratie bieden wij u daarnaast een moderne, gebruiksvriendelijke online HRM & Payroll-oplossing.

Ondersteuning HR en payroll administratie

Mocht uw organisatie tijdelijk ondersteuning nodig hebben om uw HR en payroll verwerkingen te borgen, kunnen wij uw organisatie ondersteunen op uw eigen locatie. Wij hebben kennis en ervaring met diverse oplossingen in de markt en gaan graag met u in gesprek over de exacte wensen en behoeften. Hiermee kunt u uw focus houden op uw bedrijfsvoering en zorgen wij dat uw medewerkers op correcte wijze hun salaris goed en tijdig ontvangen.

HR en Payroll transformatie

Ook komt het voor dat organisaties een ander HR en/of payroll systeem willen implementeren omdat een nieuwe oplossing beter aansluit bij de doelen van de organisatie. Dergelijke transformaties vereisen een goede voorbereiding en implementatie. Vanuit onze business line hebben wij vele jaren ervaringen met dit soort trajecten. In een gesprek kunnen wij onze ervaringen delen en nader verkennen welke behoefte er bestaat om een succesvolle transformatie te realiseren.

 

Onze adviseur staat voor u klaar in regio