Spring naar content

Btw

Btw-advies gericht op toegevoegde waarde

Een goed btw-advies kan uw bedrijf kansen opleveren.

De btw: loopt u als ondernemer er ook op vast? Het is inderdaad een complex onderdeel van de bedrijfsadministratie en dat maakt het lastig om ‘in control’ te blijven. En dat terwijl de btw juist ook kansen kan opleveren.

Onze specialisten kennen alle regelingen en vrijstellingen rond de btw en adviseren u over btw en e-commerce, btw in relatie tot vastgoed en andere btw-vraagstukken. Vanzelfsprekend helpen we u ook graag met een correcte en tijdige btw-aangifte.

  • Strategisch btw-advies én hulp bij al uw vragen over belastingen.
  • Gedetailleerde analyse van alle btw-processen levert verbeterkansen op.
  • We helpen bij het optimaliseren van de cashflow. Zodat u netto het meest te besteden hebt.
  • Ontdek voor welke btw-regelingen uw bedrijf in aanmerking komt.

Sterk internationaal netwerk met ervaren specialisten.

Btw-analyzer / data-analyse

Onze btw-analyzer helpt u om ‘in control’ te zijn. We analyseren alle btw-boekingen, om eventuele risico’s te kunnen filteren. Het brengt verbetermogelijkheden en fouten aan het licht. Zo voorkomen we dat u te veel btw betaalt. Of onterecht niet in aftrek brengt. Met duidelijke dashboards krijgt u een optimaal inzicht, desgewenst tot op factuurniveau. Samen met onze BI-consultants adviseren onze btw-specialisten u hierover. Als innovatieve digitale koploper zetten we graag slimme data-oplossingen in om kansen te creëren. En daar kunt u uw voordeel mee doen.

Het Nederlandse belastingstelsel en het fiscaal recht zijn behoorlijk complex. Daardoor worden kansen niet altijd optimaal benut. Ons team van belastingspecialisten helpt u verder.

Btw en vastgoed

Investeert u in vastgoed? Dan speelt de btw een belangrijke rol. Weet u er goed op te sturen, dan kunt u als koper of verkoper flink besparen. Onze belasting- en btw-specialisten gaan na wat de mogelijkheden en vrijstellingen zijn. Zodat u tot een fiscaal optimale oplossing komt.

Btw e-commerce en webshops

E-commerce neemt een enorme vlucht; het aantal webshops stijgt explosief. Om de btw-aangifte voor e-commercebedrijven te vereenvoudigen, zijn de regels per 1 juli 2021 gewijzigd. Dat vraagt uiteraard de nodige tijd en aandacht. Laat het met een gerust hart over aan onze btw-specialisten.

Btw internationaal

Wie betaalt de btw? Als u zakendoet met buitenlandse handelspartners is dat geen vreemde vraag. Zodra u zich op het internationale toneel begeeft, krijgt u te maken met belastingregels uit andere landen. Daarbij is er bovendien onderscheid tussen landen binnen en buiten de EU. Hoe het precies zit, weten onze btw-specialisten. Zij kunnen voor gedetailleerde lokale kennis bovendien terugvallen op ons sterke internationale HLB-netwerk.

Privégebruik btw

Zoals veel ondernemers gebruikt u een aantal zaken zowel zakelijk als ook privé. Uw auto bijvoorbeeld. In beginsel is de btw op kosten die een privékarakter hebben niet aftrekbaar. Toch maakt het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (BUA) wel het een en ander mogelijk. Onze btw-specialisten gaan na welke regelingen rond privégebruik van toepassing zijn in uw specifieke situatie.

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.