Spring naar content

Business Intelligence data en analytics

Anticipeer op de toekomst

Data is het nieuwe goud! Maar daarbij is het wel zaak dat systemen optimaal samenwerken en data uit kunnen wisselen. We analyseren uw IT-landschap en databases en richten een efficiënte Business Intelligence-omgeving in, die voorziet in alle real-time managementinformatie die u zich maar kan wensen. Zo helpen de accountants en IT-adviseurs van Newtone u navigeren door toenemend complexe realiteit, zodat u echt succesvol kunt zijn in de toekomst.

Betere beslissingen dankzij real-time informatie 

Met real-time managementinformatie op basis van financiële en operationele data bent u in staat om betere beslissingen te nemen. De vele applicaties die uw medewerkers dagelijks gebruiken, zorgen daarbij voor een onophoudelijke stroom aan waardevolle data. De voordelen van Business Intelligence voor uw bedrijf zijn onvoorstelbaar. Denk aan:

  • 24/7 Real-time informatie beschikbaar
  • Overzichtelijke, visuele weergave
  • Eenvoudig inzoomen op uitzonderingen
  • Geen handmatige processen meer nodig
  • Betere beslissingen nemen op basis van actuele financiële & operationele data

Business Intelligence vs. Business Analytics 

In tegenstelling tot Business Intelligence legt Business Analytics de nadruk op voorspellende analyses. Daarmee worden datamining en modellen ingezet om de kans te berekenen op toekomstige resultaten. Zo kunt u anticiperen en beslissingen nemen die nodig zijn voor de toekomst.

Predictive analytics zijn steeds belangrijker voor veel organisaties en dragen bij aan het succesvolle plannen voor de toekomst. Het wordt gebruikt om van data kansen te maken en problemen op te lossen die nog gaan komen. Denk hierbij aan het voorkomen van fraude, toekomstige financiële inzichten die met meer zekerheid pieken en dalen van omzet voorspellen. Maar ook optimalisatie van marketingcampagnes en het detecteren van trends. Hiermee krijgt u voorspellingen over bijvoorbeeld het aankoopgedrag van klanten. En wordt historische data gebruikt om trends voor de toekomst te voorspellen.

Meest gestelde vragen

Hoe kan Business Intelligence helpen bij het identificeren van financiële trends en risico's binnen mijn bedrijf?

Business Intelligence kan helpen bij het identificeren van financiële trends en risico’s door middel van het analyseren van historische en actuele financiële gegevens. Door trends en patronen te herkennen, kunnen potentiële risico’s vroegtijdig worden geïdentificeerd, waardoor bedrijven proactief kunnen handelen om deze te verminderen of te vermijden.

Welke specifieke soorten data kunnen worden geanalyseerd met Business Intelligence en hoe kunnen deze inzichten worden toegepast om de bedrijfsprestaties te verbeteren?

Met Business Intelligence kunnen verschillende soorten data worden geanalyseerd, waaronder financiële gegevens, verkoopgegevens, operationele gegevens en klantgegevens. Deze data kunnen worden gebruikt om inzichten te verkrijgen in bijvoorbeeld winstgevendheid, klantgedrag, markttrends en operationele efficiëntie. Door deze inzichten te gebruiken, kunnen bedrijven hun strategieën optimaliseren, kosten verlagen, omzet verhogen en concurrentievoordeel behalen.

Op welke manier kan Newtone ons ondersteunen bij het implementeren van Business Intelligence-oplossingen en het interpreteren van de gegenereerde rapporten om strategische besluitvorming te ondersteunen?

Newtone kan u ondersteunen bij het implementeren van Business Intelligence-oplossingen door het bieden van advies, begeleiding en technische expertise. We kunnen u helpen bij het selecteren van de juiste BI-tools en -systemen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en budget. Daarnaast kunnen we u helpen bij het interpreteren van de gegenereerde rapporten en dashboards, zodat u de verkregen inzichten effectief kunt gebruiken voor strategische besluitvorming en het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Wilt u uw bedrijfsprestaties naar een hoger niveau tillen?  

Met Business Intelligence data en analytics krijgt u inzichten die u helpen om slimmer en efficiënter te werken. Laat de cijfers voor u spreken en ontdek verborgen patronen, trends en kansen die u concurrentievoordeel geven.

Met de geavanceerde BI-tools en analytics-oplossingen kunt u data van verschillende bronnen integreren en analyseren in real-time. Of het nu gaat om verkoopcijfers, klantgedrag of operationele processen, wij bieden de tools en expertise om de waarde van uw data te ontsluiten.

Optimaliseer uw besluitvormingsproces en maak gefundeerde keuzes die uw bedrijf vooruithelpen naar een betere toekomst. Met onze gebruiksvriendelijke dashboards en rapporten heeft u altijd de juiste informatie binnen handbereik.

Kies voor slimme Business Intelligence oplossingen en laat uw bedrijf groeien!

Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.