Spring naar content

LIOF programma LimburgToekomstbestendig

LimburgToekomstbestendig is een meerjarig programma van de Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF. Met dit programma wil LIOF innovaties aanjagen die bijdragen aan een duurzame(re) maatschappij en toekomstbestendige economie.

Thema’s

De maatschappelijke opgaven “slim, duurzaam en gezond” staan centraal in het programma LimburgToekomstbestendig. Hierbij richt het thema slim zich op innovatieve oplossingen voor digitaliseringsvraagstukken zoals het gebruik van artificial intelligence en internet of things. Het thema duurzaam richt zich op projecten die een bijdrage leveren aan de transitie naar bijvoorbeeld efficiënt grondstoffen- en energiegebruik of biobased materialen. Ten slotte richt het thema gezond zich op initiatieven die een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.

Ondersteuning

Met LimburgToekomstbestendig biedt LIOF ondersteuning aan innovatieve ondernemers in vrijwel alle sectoren door middel van kennis, expertise en kapitaal. Het programma kent middels het CollectiefProject, het AdviesProject en het InnovatieProject drie financieringsinstrumenten waarbij de financiële tegemoetkoming kan oplopen tot wel € 50.000,- per project. Het totale budget om de komende drie jaren Limburgse ondernemers te steunen bedraagt circa 9 miljoen euro.

Voor wie?

Het programma is de opvolger van LimburgAgrofood, LimburgLogistiek en LimburgMakers en met name interessant voor startups, scale-ups en mkb’ers met slimme, duurzame en gezonde initiatieven.

Wanneer indienen?

De drie financieringsinstrumenten kennen meerdere en variërende indiendata. De eerstvolgende indiendata zijn op 18 mei, 15 juni of 22 juni 2022.

Aanvragen

De subsidie adviseurs van Koenen en Co hebben ruime ervaring met het aanvragen van subsidies voor innovatieve projecten. Zo hebben wij de afgelopen jaren verschillende klanten succesvol geholpen bij het indienen van subsidieaanvragen bij LIOF. Tevens verzorgen wij jaarlijks ruim honderd WBSO aanvragen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden!

Tim Koetsenruijter
t.koetsenruijter@koenenenco.nl
+3188 7747899

Lees hier meer over Limburg Toekomstbestendig.

Over Koenen en Co Accountants en Adviseurs

Koenen en Co wil haar klanten altijd een stap voor zijn. Om ze optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering.

We zijn er, voordat u ons nodig heeft.

Ook interessant

Gerelateerde berichten Berichten

Blijf op de hoogte dankzij de inzichten van onze specialisten. Lees nieuws en blogs over ‘dienst’ die nieuwe invalshoeken bieden op actuele onderwerpen.