Spring naar content

Nieuwe subsidieregeling Schoon en emissieloos Bouwmaterieel

Wist jij dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voornemens is om volgend jaar een nieuwe subsidieregeling in te stellen en dat deze als doel heeft om bij te dragen aan de ambitie om 60% minder stikstof in de bouw te realiseren in 2030? Niet? Lees in dit artikel meer over de nieuwe subsidieregeling Schoon en emissieloos Bouwmaterieel.

Op basis van de conceptteksten van de regeling geldt de subsidie voor de aanschaf van emissieloze bouwmachines (stroom of waterstof) en voor elektrificatie van bestaande bouwmachines of installeren van een nabehandelingssysteem (mits het vermogen van de machine kleiner s dan 560kW).

De subsidieregeling Schoon en emissieloos Bouwmaterieel bedraagt 40% van de meerkosten -/- het MIA-voordeel tot maximaal € 200.000. Voor het MKB geldt een opslag van 10% op het subsidiepercentage.

Daarnaast komt er een paragraaf voor innovatie van nieuwe machines. Hier zijn de voornaamste voorwaarden:

  • de duur bij experimentele ontwikkeling is maximaal 2 jaar
  • de duur bij haalbaarheidsstudie is maximaal 6 maanden

De subsidie bedraagt voor de experimentele ontwikkeling 25% van de kwalificerende kosten tot maximaal € 1.000.000 en voor de haalbaarheidsstudie: 50% van de kwalificerende kosten tot maximaal € 50.000.

Oproep van het ministerie een reactie te geven

Ondernemers in de bouwsector worden door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat uitgenodigd een reactie te geven op zaken als de lijst van bouwmachines, uitvoerbaarheid en subsidiebedragen.

Lees meer informatie over de subsidieregeling Schoon en emissieloos Bouwmaterieel op de overheid.nl.

Wil jij meewerken?

Wil jij graag een reactie geven op de nieuwe subsidieregeling Schoon en emissieloos Bouwmaterieel? Wij kunnen je daarbij assisteren en horen graag uiterlijk donderdag 13 januari 2022 van je! Neem contact op met uw contactpersoon binnen Koenen en Co of rechtstreeks met onze specialist Joost Hooijman.

Over Koenen en Co Accountants en Adviseurs

Koenen en Co wil haar klanten altijd een stap voor zijn. Om ze optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Dat houdt dus in dat wij er zijn, voordat u ons nodig heeft. Meer weten? Lees hier meer over ons.

(Nieuwsbron)