Spring naar content

Internationale Corporate Finance

Fullservice dienstverlening door Newtone internationale corporate finance

Wilt u een internationaal bedrijf kopen of verkopen, dan komt daar nóg meer bij kijken op het gebied van internationale corporate finance dan bij een bedrijfsaankoop of -verkoop in eigen land. Er komt behoorlijk wat op u af, zeker als u voor het eerst de stap richting het buitenland zet. Vanuit uw strategische doelstellingen adviseren en begeleiden we u bij alle aspecten rondom internationale corporate finance. 

Corporate finance voor internationale ondernemingen

  • Ervaren matchmakers met een internationaal netwerk.
  • Vertrouwelijkheid staat voorop, we verbinden stille vraag en aanbod.
  • Internationale due diligence voor betrouwbare informatie.
  • Fullservice dienstverlening: alle financiële, juridische, fiscale en andere aspecten rond bedrijfsovername zorgvuldig geregeld.

International M&A: internationale aankoop of verkoop bedrijf

De internationale aankoop of verkoop van een bedrijf is een complex traject. Van due diligence tot onderhandelingen over de koopsom en overnamevoorwaarden, gevolgd door het opstellen en bekrachtigen van de koopovereenkomst: international M&A vraagt bij elke stap om specialistische kennis en ervaring. Met uw wensen en belangen als uitgangspunt, begeleiden onze overname-adviseurs u om te komen tot een passende deal. Met een multidisciplinaire aanpak zorgen we er vervolgens voor dat alle financiële, juridische, fiscale en andere aspecten binnen de internationale corporate finance zorgvuldig worden geregeld.

Internationale bedrijfsfinanciering (debt advisory)

Hoe vindt u de best passende internationale bedrijfsfinanciering? Het is belangrijk om allereerst inzicht te hebben in uw eigen mogelijkheden en wensen. Vervolgens brengen onze financieringsspecialisten in kaart welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke vorm van financieren het beste aansluit. Newtone is actief in het internationale netwerk van corporate finance. We werken samen met internationale Newtone-kantoren over de hele wereld en beschikken zo over een breed netwerk van bancaire financiers, investeringsmaatschappijen, crowdfunders en private partijen. Met onze expertise op gebied van debt advisory helpen we u als ondernemer bij het realiseren van uw internationale ambities.

Internationale due diligence

Internationale due diligence – ook wel boekenonderzoek genoemd – is een cruciaal onderdeel van een overnametraject. Due diligence geeft u als koper immers inzicht in de onderneming die u wilt overnemen: is de verkoopprijs reëel, zijn activa correct gewaardeerd, hoe ziet de kostenstructuur eruit, wat zijn mogelijke risico’s, et cetera? U begrijpt dat dit een complex traject is, zeker als het gaat om een internationale bedrijfsovername. Dat vraagt up-to-date kennis van de lokale markt, wet- en regelgeving, internationale fiscaliteit en meer. We hebben alle disciplines in huis en werken ook als het gaat om due diligence nauw samen met het internationale HLB-netwerk. Zo kunnen we mogelijke financiële, juridische, fiscale, HRM- en IT-risico’s en verplichtingen nauwkeurig voor u in kaart brengen. Zodat u gebaseerd op de juiste informatie een besluit kunt nemen.

International matchmaking / dealmaking

Wilt u als ondernemer de vleugels uitslaan richting het buitenland, liefst door een bedrijf over te nemen? Of wilt u uw bedrijf juist graag verkopen? International matchmaking is helaas niet eenvoudig. Er is weinig inzicht in vraag en aanbod. Een dergelijke strategische stap vraagt om specialistische kennis en vertrouwen. Onze ervaren matchmakers beschikken over een groot netwerk, met ook buiten onze landsgrenzen waardevolle leads. Andersom zoeken we voor buitenlandse investeerders naar geschikte overnamekandidaten in Nederland. Vertrouwelijkheid staat in het zoekproces natuurlijk voorop. Is er een match, dan begeleiden we u uiteraard ook in het hele dealmaking-traject. Ons multidisciplinaire team van internationale corporate finance-specialisten staat voor u klaar.

Zo helpen we u met internationaal ondernemen

Als internationale ondernemer krijgt u vanzelfsprekend te maken met internationale fiscale regels. Onze internationaal ondernemen-experts helpen u op alle relevante vlakken.

Onze vakspecialist staat voor u klaar in regio

arrow_back
arrow_forward

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.