Spring naar content

Intentieovereenkomst, wat leg je vast?

In een intentieovereenkomst, of een letter of intent (LOI), leggen partijen hun intentie voor de (beoogde) samenwerking en/of overname vast en willen zij (vooralsnog) geen definitieve afspraken maken. Dat volgt later in transactiedocumenten. 

Voorafgaand aan het sluiten van een intentieovereenkomst is er in de regel al een geheimhoudingsovereenkomst gesloten tussen partijen. Als de intentieovereenkomst de geheimhoudingsovereenkomst opvolgt, zorg dan dat deze documenten op elkaar zijn afgestemd.

Mocht er bij het tekenen van de intentieovereenkomst nog geen geheimhoudingsovereenkomst gesloten zijn of een geheimhoudingsverklaring zijn afgegeven door de (beoogde) toetreder/koper, zorg dan dat deze afspraken alsnog worden vastgelegd in de intentieovereenkomst. Dit ter bescherming van de bedrijfsbelangen van de verkopende partij.

Verder lezen?

Onlangs publiceerde onze adviseur Ondernemingsrecht Sergej Ludwiczak een blog over dit onderwerp op Brookz.nl

Meer weten?

Heeft u vragen over dit onderwerp of specifiek over de juridische ondersteuning door Newtone Corporate Finance? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met uw vaste contactpersoon binnen Newtone of rechtstreeks met onze jurist Sergej Ludwiczak.