Spring naar content

Pre-audit services

Pre-audit: een investering die zich terugverdient

Nu voorbereiden met een innovatieve pre-audit, straks moeiteloos door het controleproces.

Advies én hulp bij pre-audits

Om het controleproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, is een pre-audit van grote waarde. We brengen in kaart in hoeverre u klaar bent voor het controleproces, adviseren u over en helpen u bij het optimaliseren van IT-systemen en delen bovendien onze kennis met uw team. Dit zorgt ervoor dat de controlerend accountant straks soepel alle stappen van het auditplan doorloopt en u als ondernemer zo min mogelijk wordt belast. Onze organisatie telt zeer ervaren accountants, met wie onze auditors vanzelfsprekend nauw samenwerken. Dat neemt niet weg dat we u óók graag van dienst zijn wanneer u samenwerkt met een accountant die niet aan Newtone is verbonden. U kunt dan ook rekenen op een heldere, objectieve pre-audit.

Pre-audit: Administratieve organisatie en interne beheersing

De administratieve organisatie en interne beheersingsmaatregelen zijn belangrijke onderdelen van de pre-audit. Met een brede blik toetsen we alle aspecten. Zorgvuldig gaan we na of data-analyse de juiste, betrouwbare managementinformatie zal opleveren. Daarnaast helpen we u bij het verzamelen van alle gegevens die de auditor nodig heeft en we bereiden de conceptjaarrekening voor. Zo bent u optimaal voorbereid op de (wettelijke) controle van de jaarrekening én kunt u verbeterpunten omzetten in kansen.

Voorbereiden balansdossier voor accountantscontrole tijdens pre-audit

Het balansdossier is een belangrijk onderdeel van de jaarafsluiting. Het dossier is een verantwoording van cijfers en in de praktijk blijkt dat deze informatie niet altijd correct of volledig is. Komt dat pas tijdens de audit aan het licht, dan vraagt het corrigeren en/of aanvullen van informatie veel tijd (en dus geld). Wij helpen u om een compleet en correct balansdossier samen te stellen. Dat zorgt ervoor dat het controleproces optimaal kan verlopen.

Managementinformatie optimaliseren

De kwaliteit van de managementinformatie is een belangrijke indicator: het geeft aan in hoeverre uw onderneming op een audit is voorbereid. Daarom nemen we de managementinformatie nadrukkelijk mee in onze pre-audit services, met het doel deze te optimaliseren. Het zorgt ervoor dat u in control bent rond de accountantscontrole. En levert u uiteraard ook de nodige tools om processen bij te sturen waar dat nodig blijkt. We werken hierbij nauw samen met de andere specialisten die wij in huis hebben, zoals bedrijfsadviseurs, IT-consultants en data-analisten.

Opstellen van de fiscale positie in pre-audit

Het opstellen van de fiscale positie én deze afstemmen met een fiscaal adviseur kan veel vragen besparen bij de controle van de jaarrekening. Tijdens de pre-audit toetsen we of de fiscale positie van de onderneming en/of ondernemer mogelijke risico’s met zich meebrengt. Dat doen we in nauw overleg met onze belastingadviseurs en juristen. Het geeft de mogelijkheid om de fiscale positie tijdig te optimaliseren. Zodat u tijdens de controle niet te maken krijgt met vertraging en meerwerk.

Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

Met Financial Accounting Advisory Services, kortweg FAAS, helpen we ondernemingen om te voldoen aan alle regelgeving rond verslaggeving. Die wet- en regelgeving verandert snel, wordt steeds ingewikkelder en vraagt om specialistische kennis. Onze FAAS-specialisten ondersteunen u met alle aspecten rond verslaggeving. Ook de voorbereiding en controle van de jaarrekening komt daarbij aan bod.

Waarom pre-audit door Newtone?

Dankzij onze pre-audit bent u verzekerd van een een efficiënt verloop van de controle-opdracht door goede voorbereiding en sterk auditplan:

  • Ook verbeterpunten voor uw organisatie worden aan het licht gebracht door pre-audit.
  • Een multidisciplinaire en persoonlijke aanpak: onze specialisten begeleiden uw team in het audit-proces.
  • Besparing op zowel korte als lange termijn bij de accountantscontrole én binnen uw organisatie.
Pre-audit specialisten
Onze adviseur staat voor u klaar in regio

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.