Spring naar content

Vendor due diligence

Vendor due diligence onderzoek

Een vendor due diligence-onderzoek biedt u kans om bij te sturen en uw onderneming optimaal voor te bereiden voor verkoop. Met vendor due diligence neemt u de regie en dat is van grote waarde voor u als ondernemer! We toetsen uw onderneming op financiële, juridische, fiscale, HRM- en ook IT-aspecten.

Vendor due diligence bij verkoop van uw bedrijf

Een vendor due diligence-onderzoek is aan te bevelen wanneer u van plan bent om uw bedrijf te verkopen. Deze investering betaalt zich altijd terug in een hogere verkoopprijs. Het kan namelijk zeer waardevolle informatie opleveren. Wij toetsen uw onderneming over de gehele breedte: op financieel- en juridisch-, tot op HRM- en IT-gebied. Zo’n grondig onderzoek brengt aan het licht of er bepaalde zaken aandacht vragen, waarvoor u zelf geen oog (meer) had of dat er kansen zijn die u nog onbenut liet.

Verschillende doeleinden voor Due diligence

Met vendor due diligence houdt u als verkoper de regie in eigen hand. U laat uw onderneming onafhankelijk toetsen voordat u het in de verkoop zet. Hiermee kunt u eventuele vragen van potentiële kopers al vooraf tackelen. Wanneer u uw op korte termijn wilt verkopen, dan raden wij aan om het onderzoek kort voordat het op de markt komt te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat u over actuele informatie beschikt én voorkomt u dat vroegtijdig bekend wordt dat u uw bedrijf gaat verkopen.

Bedrijf verkoopklaar maken met vendor due diligence

U kunt uw vendor due diligence onderzoek ook laten uitvoeren om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Het is raadzaam om dit tijdig te doen, zodat u op basis van de uitkomsten gerichte actie kunt ondernemen. Dit biedt u kans om bij te sturen en uw onderneming optimaal voor te bereiden op de verkoop.

Waarom vendor due diligence door Newtone?

Wij zijn gespecialiseerd in vendor due diligence en hebben alle benodigde financiële, juridische, fiscale, HRM- en ook IT-kennis in huis. Dit biedt u de volgende voordelen:

  • Breed onderzoeksrapport met daarin alle kansen en risico’s in kaart, zodat u tijdig kunt anticiperen
  • Ons brede team van specialisten kan u direct ondersteunen bij kansen of verbeterpunten
  • Dankzij vendor due diligence kunt u een hogere prijs vragen voor uw bedrijf.

Veelgestelde vragen over Vendor Due Diligence

Wat is vendor due diligence?

Vendor due diligence-onderzoek is een boekenonderzoek in opdracht van de eigenaar van een bedrijf. De eigenaar laat het onderzoek uitvoeren met het doel de kansen en risico’s in kaart te brengen. Zodat het bedrijf met hulp van de uitkomsten optimaal kan worden voorbereid op verkoop.

Wanneer vendor due diligence?

Het doel van vendor due diligence is bepalend voor de timing van het onderzoek. Wilt u uw bedrijf op korte termijn verkopen, dan is het raadzaam om het onderzoek te laten uitvoeren kort voordat het op de markt komt. Zo weet u zeker dat u over actuele informatie beschikt. Wat bij de keuze voor timing ook een rol speelt, is dat u mogelijk niet vroegtijdig bekend wilt hebben dat uw bedrijf verkocht zal worden. Wilt u uw vendor due diligence onderzoek laten uitvoeren om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Dan is wel het belangrijk hiervoor voldoende tijd te nemen. De uitkomsten ervan vragen doorgaans immers om actie. Onze specialisten adviseren u graag over het juiste moment voor vendor due diligence.

Onze adviseur staat voor u klaar in regio

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.