Spring naar content

Incompany training

Alles over de rol als Vertrouwenspersoon in één praktische incompany training

Naast onze basistraining en onze geaccrediteerde opleiding Vertrouwenspersoon die op basis van open inschrijving zijn ingericht, bieden wij ook incompany trainingen aan. Afhankelijk van de behoefte verzorgen wij de training voor twee of meer Vertrouwenspersonen van uw organisatie. Maatwerk, waarbij uw organisatie centraal staat!

In de incompany training Vertrouwenspersoon komt het volgende aan bod

Uiteraard bieden we bij de incompany training maatwerk. We richten de training dus op basis van jullie wensen en organisatie specifiek in. Onderstaande onderwerpen komen standaard aan bod:

  • Uitleg over psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en ongewenste omgangsvormen en/of integriteit en misstanden
  • De rol en scope van de Vertrouwenspersoon
  • Belangrijke do’s en don’ts in de rol van Vertrouwenspersoon
  • Wet- en regelgeving, organisatorische kaders, spelregels en aandachtspunten
    Het voeren van gesprekken: de start, kern en afronding & gesprekstechnieken en -modellen (ook algemene gesprekstechnieken zoals luisteren, samenvatten en doorvragen)
  • Instrumentarium, mogelijke oplossingen en omgaan met emoties
  • Beleidsdocumenten en rapportages
  • Bekendheid van de rol van Vertrouwenspersoon binnen de organisatie
  • Een nadere onderlinge kennismaking tussen de Vertrouwenspersonen (indien wenselijk)

De trainers

Chantal Goossens
Vertrouwenspersoon en trainer

“Het voelt goed om mensen op weg te helpen in hun – vaak nieuwe – rol van Vertrouwenspersoon. Het gezamenlijk doornemen van de kaders en do’s en don’ts van de rol van Vertrouwenspersoon is daarbij heel waardevol. Dit helpt de Vertrouwenspersonen om hun rol goed te kunnen vervullen en zichzelf binnen de organisatie te positioneren met de juiste wederzijdse verwachtingen.”

Patrick Stalpers
Trainer en coach

“In mijn rol als trainer zie ik het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de professionele ontwikkeling van Vertrouwenspersonen. Om ze middels nieuwe inzichten en gesprekstechnieken een solide basis mee te geven, zodat ze hun nieuwe rol direct invulling kunnen geven in de praktijk.”

Een prettige en veilige werkomgeving, daar heeft toch iedereen recht op?

WIst u dat 56% van de medewerkers aangeeft dat er discriminerende grappen worden gemaakt op de werkvloer? En dat 40% zich soms gediscrimineerd voelt door collega’s of de werkgever?* Om medewerkers die dat nodig hebben professioneel te kunnen ondersteunen, organiseren wij incompany trainingen Vertrouwenspersoon toegespitst op uw organisatie. Een praktische en leerzame training voor de (toekomstige) Vertrouwenspersonen van uw organisatie, waarbij we vooral inzoomen op het onderdeel ‘ongewenste omgangsvormen’ en we ook een uitstapje maken naar de onderdelen ‘integriteit’ en ‘misstanden’. Dit alles gericht op uw organisatie.

*Bron: www.personeelsnet.nl

Kosten incompany training
De kosten van een incompany training zijn afhankelijk van de opzet en duur van de training. Dit is uiteraard maatwerk. U kunt uitgaan van een grove indicatie van een totaalprijs tussen de € 3.750 en € 6.950. Graag gaan wij hierover verder met uw organisatie in gesprek.

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.