Spring naar content

Training vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon, voor een veilige werkomgeving

Vertrouwenspersoon aanstellen? Zorg voor een goede basis.

De schandalen over grensoverschrijdend gedrag liegen er niet om: er speelt veel, ook op de werkvloer. Het aanstellen van een of meerdere (LVV-gecertificeerde) vertrouwenspersonen is dan ook eerder noodzaak dan luxe. Heeft u al een Vertrouwenspersoon in uw organisatie? Of denkt u erover deze aan te stellen? Met onze basistraining of gecertificeerde opleiding Vertrouwenspersoon is hij of zij optimaal voorbereid op deze belangrijke rol.

Training en opleiding voor goed geïnformeerde Vertrouwenspersonen

  • Uitleg over psychosociale arbeidsbelasting en ongewenste omgangsvormen, integriteit en misstanden.
  • Bekendheid van het beleid en de rol van Vertrouwenspersoon binnen de organisatie
  • Kies voor een basistraining of uitgebreidere opleiding, net wat u past.
  • Ook incompany training is mogelijk, op maat gemaakt voor uw organisatie.

Vertrouwenspersoon voor uw organisatie aanstellen?

Zorg voor een goede basis met onze basistraining of LVV-gecertificeerde opleiding Vertrouwenspersoon. Ook incompany mogelijk!

Waarom een Vertrouwenspersoon?

Als werkgever wilt u uw medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen, vooral wanneer zij dit het hardst nodig hebben. Bovendien bent u vanuit de Arbeidsomstandighedenwet verplicht een beleid te voeren ter voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Denk hierbij aan:

  • Agressie en geweld
  • Seksuele intimidatie
  • Discriminatie
  • Pesten
  • Werkdruk

Medewerkers die hiermee te maken krijgen, moeten zich in hun werkomgeving veilig voelen om dergelijke zaken met een gerust hart te kunnen bespreken. Daarom adviseren wij u minimaal één Vertrouwenspersoon aan te stellen binnen uw organisatie. Daarnaast kunnen medewerkers geconfronteerd worden met situaties waarin (mogelijk) sprake is van integriteit en/of misstanden. Hiervoor kan de Vertrouwenspersoon ook een contactpersoon zijn. Voor de Vertrouwenspersoon is het in ieder geval goed om te weten wat integriteit en misstanden zijn en hoe met dit soort meldingen kan worden omgegaan. Dit is onderdeel van onze basistraining en opleiding.

Astrid van den Heuvel – HR adviseur – VGE BV
“Ik was al actief als vertrouwenspersoon. Tijdens de training heb ik dankzij verschillende tips en tools écht meer inzicht gekregen in wat de rol inhoudt. De gesprekscoaching was ook enorm waardevol. Ik pas de leerpunten dagelijks toe in mijn werkzaamheden, bijvoorbeeld in de manier waarop ik het aantal meldingen rapporteer aan de directie.”

Basistraining of opleiding? De keuze is aan u

Basistraining Vertrouwenspersoon
In de Basistraining Vertrouwenspersoon krijgt u als (toekomstig) Vertrouwenspersoon in 1,5 dag een helder beeld van wat er van u verwacht wordt in deze rol. U leert hoe u de theorie in de praktijk kunt toepassen en krijgt handvatten voor doeltreffende gesprekstechnieken. Leerzaam en praktisch dus!

Opleiding LVV gecertificeerd Vertrouwenspersoon
De vierdaagse opleiding Vertrouwenspersoon is geaccrediteerd en heeft een HBO-niveau. Na het succesvol doorlopen van de opleiding kunt u zich via de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) laten registreren als gecertificeerd Vertrouwenspersoon.

Incompany training Vertrouwenspersoon
Wilt u meerdere Vertrouwenspersonen binnen uw organisatie trainen? Dat kan. We verzorgen graag een incompany training toegespitst op uw organisatie. Lees meer over de incompany training Vertrouwenspersoon.

Onze specialisten staan vandaag al voor u klaar.